Health Communication Symposium in the Mena Region

University of Sharjah tarafından organize edilen 1st Health Communication Symposium in the Mena Region, 6-7 Aralık 2023 tarihleri arasında Birleşik Arap Emirlikleri'nin başkenti Abu Dabi'de gerçekleştirildi. Sempozyumda Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Erkan Yüksel, "Ideal Health Journalism: Lessons From Türkiye (İdeal Sağlık Haberciliği: Türkiye'den Dersler)" başlıklı bir sunum yaptı.

Konuşmasında Türkiye'de sağlık haberciliğinin gelişiminden söz eden Prof. Dr. Yüksel, Türkiye'de medya ve sağlık profesyonellerinin sağlık haberciliğine ilişkin değerlendirmelerine yer vererek araştırma bulgularını paylaştı. İdeal sağlık haberciliğinin nasıl tanımlandığına ilişkin görüşleri de ifade eden Yüksel, Türkiye'de bu alanda gerçekleştirilen çalışmalar üzerinde de durdu. 

University of Sharjah, Sağlık ve Bilim İletişimi Araştırma Grubu üyesi olan Prof. Dr. Erkan Yüksel, ayrıca sempozyumun Bilim Kurulu üyeliğini de üstlendi.


İki gün süren sempozyumda Birleşik Arap Emirlikleri öğretim üyeleri ile birlikte, Türkiye, Amerika Birleşik Devletleri, Mısır, Lübnan, Suudi Arabistan, Kenya, Pakistan, Avustralya ve Cezayir'den bilim insanları bildiriler sunarken alanın önde gelen isimleri de görüş ve tecrübelerini aktardılar.