Tıbbi sekreterler için eğitici eğitimleri tamamlandı

Yakın zamanda göreve başlatılacak 30 binin üzerindeki tıbbi sekretere verilecek iletişim ve ilişki yönetimine ilişkin derslerimizi tamamladık. 

T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından "Beyaz Reform" çalışmaları kapsamında hekimlerin polikliniklerde sağlık hizmetine daha etkin odaklanmasını sağlamak amacıyla her polikliniğe bir sekreter görevlendirilmesi öngörülüyor. Bu kapsamda sağlık kurumlarında görevlendirilmek üzere tıbbi sekreter alımları devam ediyor. Proje kapsamında tüm Türkiye'de 30 binin üzerinde tıbbi sekreter göreve başlatılacak.

EĞİTİCİ EĞİTİMLERİ  

Görevlendirilecek tıbbi sekreterlerin mesleki gelişimlerine yönelik teknik konular ve sağlık iletişimi konularının yer aldığı çok yönlü eğitim programı ocak ayı içinde tamamlandı. İlk olarak İstanbul’da, ardından Ankara'da olmak üzere toplam beş farklı oturum düzenlendi.

Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürü Dr. Öğr. Üyesi M. Burak Öztop'un öncülük ettiği eğitim programlarına Türkiye'nin farklı illerinden gelen 300'ün üzerinde eğitimci; sağlık idarecisi, sağlık görevlisi, hemşire ve tıbbi sekreterler katıldı.

SAĞLIKTA İLETİŞİM

Her bir oturumda bir tam günün ayrıldığı "sağlıkta iletişim ve ilişkiler" konusunda dört ayrı derse yer verildi: "İletişimi Anlamak ve Temel İletişim Becerileri", "Sağlıkta İletişim, Hastalar ve Yakınlarını Tanıma ve Anlama", "Sağlık Hizmetlerinde İlişki Yönetimi", "Sağlık Hizmetlerinde Çatışma ve Sorun Yönetimi"

Derslerde eğitimde özel hazırlanmış videoların yanı sıra rol model senaryoları eşliğinde uygulamaya ilişkin örnekler de canlandırılarak sunuldu. 

Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Erkan Yüksel'in koordinatörlüğünde yürütülen dersler, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yasin Bulduklu, aynı üniversiteden Doç. Dr. E. Meltem Koç ve Sağlık Bakanlığı Personeli Psikolog Aysun Turan tarafından verildi.

EĞİTİM ŞART

Prof. Dr. Yüksel,  Türkiye çapında ilk kez gerçekleştirilen bu tür eğitim programlarının sağlık alanındaki hizmeti ve memnuniyeti artıracağını belirtti. Yüksel, eğitim programı sonrasında düzenlenen değerlendirme anketi sonuçlarının da bu görüşü doğruladığını ifade etti.






Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürü Dr. Öğr. Üyesi M. Burak Öztop'a kitaplarımızı hediye ettik.